HomeHOMEKULTURA |26. SEPTEMBAR | MOSTAR | EVROPSKI DAN JEZIKA

KULTURA |26. SEPTEMBAR | MOSTAR | EVROPSKI DAN JEZIKA

Evropski dan jezika 2017.

 

Evropski dan jezika obilježava se svakog 26. septembra u 45 različitih zemalja. Na ovaj dan, širom Evrope, organizuju se brojne aktivnosti za i sa mladim, televizijske i radio emisije, časovi jezika i predavanja s ciljem slanja poruke o bitnosti učenja i poznavanja više stranih jezika.

EUNIC BiH (Mreža evropskih kulturnih instituta) organizirala je 26. septembra, Evropski dan jezika u Gimnaziji Mostar koji je zvanično otvoren u prisustvu direktora i zamjenice direktora Gimnazije, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, predsjednika mreže EUNIC BiH, predstavnika Ambasada, kulturnih centara i instituta i Misije OSCE-a u BiH.
Učenici osnovnih i srednjih škola sa područja grada Mostara, studenti ali i svi zainteresirani građani Mostara imali su priliku posjetiti štandove učesnika Evropskog dana jezika, saznati više o njihovim aktivnostima, prisustvovati nekom od časova na 9 različitih stranih jezika, učestvovati u nagradnoj igri i osvojiti vrijedne nagrade.

Francuski institut u Bosni i Hercegovini koji trenutno predsjedava mrežom EUNIC želi da se srdačno zahvali svim partnerima na njihovom doprinosu u uspješnoj organizaciji ovog događaja: Gimnaziji Mostar, Austrijskom institutu, Goethe Institutu, Ambasadama Češke Republike, Španije, Mađarske, Italije, Slovenije i Grčke, Misiji OSCE-a u BiH, EU Info centru, Američkom kutku u Mostaru i kompaniji Hevi.

Zakazujemo novo druženje 26. septembra 2018. u nekom drugom gradu.

Pogledajte dio atmosfere sa jučerašnjeg događaja.

RELATED ARTICLES