BANJA LUKA

POTPUNO OBNOVLJEN PROSTOR

Ogranak Francuskog instituta u Banjoj Luci smještena je u samo srce grada, u Narodnu i univerzitetsku biblioteku Republike Srpske. Nalazi se na mjestu stare čitaonice „Victor Hugo“ koja je postala Francuski prostor.

Ovaj prostor je 8. decembra 2016. godine zvanično otvorila Ambasadorica Francuske gospođa Claire Bodonyi, zajedno sa gradonačelnikom Banje Luke, Igorom Radojičičem i direktoricom Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, Ljiljom Petrović-Zečić.

 

FRANCUSKA KULTURA DOSTUPNA ŠIROKOJ PUBLICI

Lako dostupna i u svakodnevnom kontaktu sa studentima Univerziteta u Banjoj Luci, banjalučki ogranak Francuskog instituta ima za cilj širenje francuskog jezika i kulture. Kao značajna institucija u gradu, nudi kurseve francuskog jezika, organizuje kulturna dešavanja i omogućava pristup francuskim knjigama i multimedijalnim dokumentima.

 

CAMPUS FRANCE

Kancelarija Francuskog instituta u Banjoj Luci istovremeno služi i kao kancelarija Campus France koja daje informacije o načinima studiranja u Francuskoj. Odgovorno lice savjetuje mlade i pomaže im da isprate procedure slanja kanidatura za dobijanje stipendija i stoji im na raspolaganju za izvršavanja neophodnih administrativnih formalnosti. Sastanci se zakazuju unaprijed : budite slobodni da joj se obratite.

 

PRAKTIČNE INFORMACIJE

Odgovorno lice (zamjenik):  Milica Mijatović

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 8.00 do 15.00 časova

Kontakt: banjaluka@institutfrancais.ba | +387 51 219 238

Jevrejska 30, Banja Luka