EKIPA

DIREKCIJA

Jean-Christophe Thiabaud, savjetnik za kulturu i saradnju pri Francuskoj ambasadi i direktor Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini

Diplomirao na Institutu za političke nauke u Parizu i na Univerzitetu Pariz I- Panteon-Sorbona. Radio u Poljskoj i Ukrajini te u Bosni  i Hercegovini kao savjetnik za štampu. Obavljao takođe dužnosti u Ministarstvu inostranih poslova, u Direkciji za finansijske i ekonomske poslove te u Direkciji za Kontinentalnu Evropu, a nakon toga je bio rukovodilac misije i pomoćnik Savjetnika za religiozna pitanja.

Govori francuski, engleski, ruski i razumije bosanski, hrvatski i srpski jezik.

OPŠTI POSLOVI I MEDIJATEKA

Vasvija Bašić, zadužena za medijateku & i opšte poslove | Danas odgovorna za nedavno otvorenu medijateku, stigla je u IFBH 2014. godine kao saradnik. Prije toga, nakon studija književnosti, radila je za službe za kulturu Ambasade.

Govori bosansko-hrvatsko-srpski, francuski i engleski

Kontakt : vasvija.basic@institutfrancais.ba | + 387 33 586 277

ODJEL ZA OPŠTE I KADROVSKE POSLOVE

Ziba Galijasevic, direktorica odjela – generalni sekretar | Pridružila se osoblju Francuskog instituta 2014. godine nakon spajanja sa Centrom André Malraux gdje je obavljala dužnost  zamjenice direktora od 1996. godine. Takođe je radila dugo godina kao prevodilac.

Govori bosansko-hrvatsko-srpski, francuski i (malo) engleski

Kontakt : ziba.galijasevic@institutfrancais.ba | + 387 33 586 225

Senad Skrobanović, zamjenik generalnog sekretara | Prisutan još od 1998. godine, na početku postojanja Francuskog instituta, radi prvo na poslovima logistike,  da bi se zatim preorjentisao na knjigovodstvene poslove. Danas obavljao aktuelnu funkciju.

Govori bosansko-hrvatsko-srpski, francuski i engleski

Kontakt : senad.skrobanovic@institutfrançais.ba | + 387 33 586226

Dževad Osmanović, adminstrator mreže i internet stranice | Pridružio se osoblju 2014. godine, a bio je u Centru André Malraux od 1997. godine. Polivalentan, obavljao je poslove tehničkog asistenta, asistenta produkcije, prevodioca.
Govori bosansko-hrvatsko-srpski, francuski i engleski

Kontakt : dzevad.osmanovic@institutfrancais.ba | + 387 33 586 227

Marley, zvanična maskota Francuskog instituta | ovaj zapadnoškotski bijeli terijer ili  Westy,
se pridružio ekipi 2013. godine. Živ, dosjetljiv i veoma hrabar, on čuva sprat « direkcija – administrativne službe ».
Neoprezni posjetioci, čuvajte se !
Govori samo njemu poznat jezik.
Kontakt : Nikad ne čita svoje mailove. Pozovite ga imenom, ali pažnja, nikad mu se ne zna !

ODJEL ZA PARTNERSTO, KULTURU & ODNOSE S JAVNOŠĆU

Nermina Halkić, direktorica odjela | Pridružila se osoblju Francuskog instituta 2012. godine, a došla je na čelo odjela 2015. godine. Po profesiji arhitekta, obavljala je razne poslove iz oblasti kulture za časopise i udruženja. U Švajcarskoj je stekla diplomu profesora francuskog kao stranog jezika.

 Govori bosansko-hrvatsko-srpski, francuski i engleski

Kontakt : nermina.halkic@institutfrancais.ba | + 387 33 586 276

Željka Divković, stručni saradnik za kulturu i odnose s javnošću & odgovorna osoba za Campus France | Obavlja oba posla, iz domena kulture i Campus France, uz dobro raspoloženje i polivalentnost koja je potrebna. Zaposlena u Centru André Malraux od 2012. godine, pridružila se osoblju Francuskog instituta 2014. godine i uspjela je razviti efikasnu mrežu.
Govori bosansko-hrvatsko-srpski, francuski i engleski i španski.
Kontakt : zeljka.divkovic@institutfrancais.ba | + 387 33 586 230

ODJEL ZA JEZIKE

Lucile Bertaux, direktorica odjela  | Pridružila se Francuskom institutu u septembru 2018. godine, a prije je obavljala dužnosti Višeg stručnog saradnika za jezike pri Ambasadi Francuske u Beninu. Bila je odgovorna za kurseve u nekoliko visokoškolskih ustanova u Francuskoj i Kini. Ima diplomu Master 2 – Didaktika francuskog kao stranog jezika/pedagoški pristup, predavala je francuski djeci, adolescentima i odraslima u raznim institucijama.
Govori francuski, engleski, španski, mandarinski.
Kontakt : lucile.bertaux@institutfrancais.ba | +387 33 210 816

 Alma Šljivnjak, koordinator za kurseve | priključila  se osoblju 2014. godine, ali je već od 2012. godine u Centru André Malraux. Radi na koordinaciji  kurseva i ispita, vrši upis učenika.

Govori bosansko-hrvatsko-srpski, francuski, engleski i italijanski.

Kontakt : alma.sljivnjak@institutfrancais.ba | + 387 33 668 605

Dženana Salihović, profesor francuskog i vršilac obuke za DELF-DALF | Došla je 2002. godine u Centar André Malraux kao profesor francuskog jezika. Danas obavlja i poslove na ispravljanju, ispitivanju i obukama za DELF-DALF.

Govori bosansko-hrvatsko-srpski, francuski i engleski

 

OGRANCI FRANCUSKOG INSTITUTA U
BANJOJ LUCI I MOSTARU

Milica Mijatović, saradnik i osoba odgovorna za biro Campus France | pridružila se Francuskom institutu 2008. godine u ogranku Instituta u Banjoj Luci. Po struci profesor francuskog jezika, zadužena je za administrativne poslove i organizaciju kurseva.

Govori bosansko-hrvatsko-srpski, francuski, engleski i,pomalo, italijanski i španski.

Kontakt : milica.mijatovic@institutfrancais.ba | + 387 51 219 238

Jasmina Zvonić, rukovodilac ogranka | pridružila se Francuskom institutu 2003. godine kao odgovorna osoba za ogranak u Mostaru. Nakon Studija primjenjene umjetnosit u Annecyu, prvo je radila u službi za zaštitu istorijskih spomenika u Mostaru, na klasifikaciji grada u UNESCO-u.

Govori bosansko-hrvatsko-srpski, francuski, engleski

Kontakt : jasmina.zvonic@institutfrancais.ba | + 387 36 558 845