HomeHOMESARADNJA | FEBRUAR | OBUKA 25 NASTAVNIKA IZ 9 GRADOVA

SARADNJA | FEBRUAR | OBUKA 25 NASTAVNIKA IZ 9 GRADOVA

Ambasadorice Francuske u Bosni i Hercegovini, Gđa Claire Bodonyi je u četvrtak, 16.februara 2017. godine u prisustvu Gđe Lamije Husić iz Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo i gospodina Benjamina Hedžića, direktora Gimnazije Obala, otvorila trodnevnu obuku namijenjenu profesorima francuskog jezika iz Bosne i Hercegovine, njih 25 iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Tuzle, Konjica, Pala, Čelinca, Novog grada i Ilidže.

Obuka koju su organizovali Francuska ambasada i Francuski institut u prostorijama Gimnazije Obala, je bila moguća zahvaljujući bliskoj saradnji Ministarstva obrazovanja i Gimnazije Obala.

Nakon obuke 25 nastavnika, svaki u svom gradu će moći bolje da pripremi svoje učenike i svi će dobiti zvanje ispitivača-ocjenjivača ispita francuskog jezika,DELF i DELF junior.-

Diplome koje dodjeljuje francusko Ministarstvo obrazovanja službeno potvrđuje znanje francuskog jezika. Diplome vrijede doživotno, međunarodno su priznate i otvaraju nove perspektive posebno za studiranje u Francuskoj.

Više informacija o DELF-u : www.ciep.fr/delf-dalf

RELATED ARTICLES