HomeAKTIVNOSTI U INSTITUTUSTUDIRATI U FRANCUSKOJ | SARAJEVO | SAJAM FRANCUSKIH UNIVERZITETA

STUDIRATI U FRANCUSKOJ | SARAJEVO | SAJAM FRANCUSKIH UNIVERZITETA

Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini, ured Campus France i Francuski institut u partnerstvu sa Filozofskim fakultetom Univerzieta u Sarajevu, organizovali su 7. novembra 2018. peti po redu Sajam francuskih univerzieteta.

Sajam su u holu Fakulteta otvorili ambasador Francuske u BiH, Guillaume Rousson i dekan filozofskog fakulteta Dr. Muhamed Dželilović.

Svi zainteresirani učenici i studenti mogli su posjetiti štandove univerziteta učesnika : Sciences Po Paris, Univerzitet Poitiers, Univerzitet Artois, Državni institut za primijenjene nauke Rouen, Univerzitet Lyon 1, Univerzitet Lyon 2, Tehnološki fakultet Compiègne, CESI Inžinjerska škola,  EPITECH visoka škola za informatiku, ESC Troyes visoka škola za menadžment, ESFAM frankofona škola za administraciju i menadžment, MGEL studentsko osiguranje, Ured Campus France i Francuski institut u BiH.

Sajam francuskih univerziteta omogućava studentima da lično upoznaju francuske visokoškolske ustanove, saznaju više o studijskim programima na francuksom i engleskom jeziku, uslovima i načinima apliciranja, mogućnostima razmjene u sklopu programa Erasmus +, te brojne druge informacije.

Tokom Sajma francuskih univerziteta otvoren je i  konkurs za stipendije Vlade Francuske za master 2 i doktorat za akademsku 2019/2020. godinu.Konkurs je otvoren do 18. januara 2019. a prijaviti se mogu studenti koji imaju državljanstvo BiH. Više informacija o stipendijama može se  dobiti u uredima Campus France u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru.

RELATED ARTICLES