HomeHOMESARAJEVO 1984 – PARIS 2024 | POŠTANSKA MARKA

SARAJEVO 1984 – PARIS 2024 | POŠTANSKA MARKA

Predstavljamo poštansku marku « Amitié Golub »

Zadovoljstvo nam je predstaviti vam personaliziranu poštansku markicu Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini, proizvedenu u sklopu našeg programa Sarajevo 1984 – Pariz 2024. Za Francusku i Bosnu i Hercegovinu 2024. je posebna godina: dok se Pariz priprema da ugosti Ljetne olimpijske i paraolimpijske igre, Sarajevo obilježava četrdesetu godišnjicu Zimskih olimpijskih igara.

Ima li boljeg načina da se obilježi ovaj  historijski momenat nego izrada bosanskohercegovačke marke koju je dizajnirao francuski umjetnik?

Ovim jedinstvenim projektom francuski umjetnik Ojan (Joan Tarragon) nadilazi granice i slavi jedinstvo između Pariza i Sarajeva kroz crtež koji predstavlja par golubova, univerzalni simbol slobode i nade. Ove ptice glasnice utjelovljuju veze između dvije zemlje.
Ova marka nas podsjeća na prošlost Olimpijskih igara, a istovremeno prihvaća duh onih koji dolaze. Golubovi, koji nježno drže grozd, simbol Igara, ujedinjuju Pariz 2024. i Sarajevo 1984, slaveći jedinstvo i raznolikost.
Podijelite ovu markicu i pomozite da se građani širom svijeta zbliže. Zajedno, prenesimo duh mira i prijateljstva kroz svako poslano pismo, svaku poklonjenu markicu. Markicu možete kupiti lično u Francuskom institutu (Sarajevo, Mostar i Banja Luka) ili vam je možemo poslati poštom. Markica je dostupna u dva formata: format poštanske marke i format poklon knjižice.
Za više informacija kontaktirajte nas putem e-maila na info@institutfrancais.ba ili putem telefona na 033 586 277

 

RELATED ARTICLES