HomeAKTIVNOSTI U INSTITUTUSARADNJA | SARAJEVO | POSJETA

SARADNJA | SARAJEVO | POSJETA

Posjeta studenata Sciences Po Paris – kampus u Dijonu Francuskom institutu u BiH

U sklopu susreta Francuska-Balkan održanim u decembru prošle godine u Dijonu, g. Jean-Christophe Thiabaud, savjetnik za saradnju i kulturnu djelatnost Ambasade Francuske i direktor Francuskog institutua u BiH, susreo se sa studentima udruženja Bourgogne-Balkans Express (BBE) univerziteta Sciences Po Paris – kampus u Dijonu.

Zainteresirani za historiju politike i promociju kulture zemalja Balkana, tridesetak studenata iz udruženja BBE došli su u Sarajevo i Mostar kako bi otkrili bogatstva Bosne i Hercegovine. G. Thiabaud ih je primio u petak 14. aprila  Francuskom institutu.

U sklopu ove posjete studenti su posjetili prostorije Instituta, upoznali se sa njegovim misijima i imali priliku da razmijene iskustva i postave pitanja vezana za promociju francuskog jezika u Bosni i Hercegovini, politiku i historiju zemlje i buduće izazove vezane za ulazak u Europsku Uniju. Studenti iz Francuske, Belgije, Ukrajine, Srbije i Italije dali su svoj doprinos u iznošenju i dijeljenju svojih ambicija o Evropi sutra.

 

RELATED ARTICLES