HomeAKTIVNOSTI U INSTITUTUSARADNJA | FRANCUSKI JEZIK | TAKMIČENJE I DODJELA NAGRADE

SARADNJA | FRANCUSKI JEZIK | TAKMIČENJE I DODJELA NAGRADE

AMBASADA FRANCUSKE U BOSNI I HERCEGOVINI U VISOKOM

DODJELA NAGRADE ZA TAKMIČENJE “BUDIMO INOVATIVNI NA NAŠIM ČASOVIMA”

U ponedjeljak, 7. decembra 2020. gđa Christine Toudic, ambasadorica Francuske u BiH posjetila je Visoko kako bi profesorici francuskog, gđi Adisi Erkočević uručila prvu nagradu, laptop, za takmičenje “Budimo inovativni na našim časovima”.

Takmičenje su organizovali Ambasada Francuske I Francuski institut u BiH u suradnji sa odsjecima za francuski jezik univerziteta u Sarajevu i Banja Luci. Takmičenje je organizovano u okviru Međunarodnog dana profesora francuskog jezika.

Gđa Adisa Erkočević kao pobjednik takmičenja osvojila je laptop koji u kontekstu trenutne epidemiološke situacije predstavlja jedno od osnovnih sredstava za rad. Profesorica je pripremila pedagoški material u kojem je pokazala inovativnost i kreativnost i objavila ga na platformi  IFProfs Bosnie-Herzégovine, društvenoj mreži profesora francuskog jezika.

Epidemiološka situacija prouzrokovana pandemijom Covid-19 čini posao profesora naročito teškim. Profesori su bili primorani da u vrlo kratkom roku promijene svoje metode rada i da održavaju časove na daljinu. Ambasada Francuske u BiH podržava profesore francuskog jezika u BiH i omogućava im različite obuke upravo o održavanju časova na daljinu.

Nakon dodjele nagrade učenici profesorice Erkočević pripremili su kratki program u kojem su recitovali Apollinaireovu poeziju i predstavili svoje putovanje u regiju Auvergen u Francuskoj.

 

RELATED ARTICLES