HomeHOMESARADNJA | FRANCUSKI JEZIK | SARAJEVO | GIMNAZIJA OBALA

SARADNJA | FRANCUSKI JEZIK | SARAJEVO | GIMNAZIJA OBALA

Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini i pomoćnica ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo u posjeti Gimnaziji Obala i dvojezičnom frankofonom odjeljenju

Ambasadorica Francuske u BiH, gđa. Christine Toudic, pomoćnica ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, gđa Lamija Husić i g. Benjamin Hedžić, direktor Gimnazije Obala susreli su se u Gimnaziji Obala kako bi proslavili uspjeh dvojezičnog frankofonog odjeljenja koje je dobilo oznaku kvalitete LabelFrancEducation, samo četiri godine nakon svog otvaranja.

Od osnivanja u septembru 2018. godine, učenici dvojezičnog frankofonog odjeljenja  imaju pojačane časove francuskog jezika, časove hemije i matematike na francuskom kao i časove konverzacije sa lektorom. Direktor Gimnazije, ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini i pedagoški tim veoma su posvećeni i uključeni u razvoj dvojezičnog obrazovanja.

Oznaku kvalitete – LabelFrancEducation koji postoji od 2012. godine dodjeljuje Ministarstvo Evrope i vanjskih poslova  Francuske izvrsnim frankofonim dvojezičnim odjeljenjima u cijelom svijetu.

Ovom prilikom ambasadorica Francuske u BiH i pomoćnica ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo svečano su otvorile učionicu  Jacques Prévert opremljenu uz pomoć Ambasade Francuske.  Učenici su odabrali ime za učionicu prema njima najdražem francuskom pjesniku Jacquesu Prévertu.

 

RELATED ARTICLES
Sarajevo
clear sky
-1.1 ° C
-1.1 °
-1.1 °
74 %
0.5kmh
0 %
pon
6 °
uto
9 °
sri
4 °
čet
2 °
pet
6 °