HomeHOMENova sezona u Francuskom institutu u Bosni i Hercegovini

Nova sezona u Francuskom institutu u Bosni i Hercegovini

Prvog septembra na čelo Francuskog instituta u BiH došla je nova direktorica, ujedno i Savjetnica za saradnju i kulturnu djelatnost u Ambasadi Francuske u Sarajevu, gđa. Loe Lagrange. Promjenama tu nije kraj budući da se ekipi pridružila i Anais Girard, novi ataše za saradnju. U ime cijele ekipe želimo im dobrodošlicu i zahvaljujemo se njihovim prethodnicima, Jean-Christopheu Thiabaudu i Sylvainu Rigolletu na četverogodišnjoj saradnji.

Septembar je ujedno i mjesec kada počinje nova sezona kurseva u Institutu : detaljnu ponudu kurseva možete pronaći ovdje a upisi su otvoreni do 15.9.

Za djecu, roditelje ali i za sve prošle i buduće frankofile, naša medijateka 16. septembra, od 10 do 14h, otvara svoja vrata. Na progamu tog dana je upoznavanje sa ekipom uz kafu i kroasane, obilazak Instituta, predstavljanje novh aktivnosti i projekcija animiranog filma « Chien pourri, la vie à Paris » (za djecu od 6 godina). Ulaz je slobodan.

Podsjećamo vas na radno vrijeme medijateke

Od ponedjeljka do četvrtka : 9h – 13h/14h30 – 17h15

Petkom : 9h – 13h/14h – 16

Subotom : 10h – 14h (svaka druga subota)

Nakon kratke pauze, Francuski institut ponovno je aktivan na Facebooku.

Kako biste bili u toku sa svim našim dešavanjima, prijavite se za naš mjesečni bilten i zapratite nas na društevnim mrežama Facebook i Instagram.

Sretan početak nove školske godine i nove sezone. Vidimo se vrlo brzo!

 

RELATED ARTICLES