HomeHOMEKURSEVI | NAŠI UČENICI IMAJU RIJEČ | NERMINA JERKOVIĆ

KURSEVI | NAŠI UČENICI IMAJU RIJEČ | NERMINA JERKOVIĆ

Nermina Jerković, inspektor u državnoj policiji.

Slogan:  “Ako smatrate da je francuski jezik težak, dođite u Francuski institut“.

Učim francuski jezik već dvije i po godine. Počela sam ga učiti u Francuskom institutu u Sarajevu, a nastavila u Francuskom institutu na Kipru, u Nikoziji. U Nikoziji sam radila kao član UN-a. Kao što možda i znate, francuski je i dalje jedan od jezika koji se najviše upotrebljavaju u svijetu diplomatije. Budući da je prisutan na pet kontinenata, govoriti francuski znači otvoriti se ka svijetu.

Izgubljeni ste u nekom kamerunskom gradu ili ,pak, želite kupiti suvenir u Vijetnamu? Velika je vjerovatnoća da vaš sagovornik govori francuski! To je, dakle, jezik koji možemo koristiti u poslu i na putovanjima, a nadasve kada želimo studirati na uglednim ustanovama poput: Sorbonne, Sciences Po, l'Ecole du Louvre, l'Inalco, ili pak Saint-Cyr!

Kao zaljubljenica u poeziju, ne mogu svesti francuski jezik na puko sredstvo komunikacije. On za mene predstavlja jedan lijep bijeg u neizbrisivo prijateljstvo i raspjevanu ljubav.

Ako vas francuski jezik plaši ili mislite da je težak, od srca vam savjetujem da dođete u Francuski institut! Naići ćete na srdačno i prijateljsko okruženje koje će vam pomoći da prevladate svoje strahove i komplekse. Otkrivanje ljepote francuskog jezika na taj način postaje pravi užitak.

Ako se pitate gdje sam,  u nekoj sam od učionica ili u biblioteci Francuskog instituta! Ako nisam tamo, onda, kao veliki ljubitelj sporta, uživam na času aerobika !

RELATED ARTICLES