HomeHOMEkursevi | Maverick, novi francuski pas Granične policije Bosne i Hercegovine

kursevi | Maverick, novi francuski pas Granične policije Bosne i Hercegovine

Maverick, novi francuski pas Granične policije Bosne i Hercegovine

 

U cilju borbe protiv krijumčarenja droge, Francuska će donirati psa tragača Graničnoj policiji BiH. Maverick i njegov novi bh. vodič prate obuku u specijaliziranom centru u Francuskoj.

Trinaestomjesečni belgijski ovčar Maverick dresiran je za pronalazak droga. Zahvaljujući programu saradnje Odjela za unutarnju sigurnost Ambasade Francuske za nekoliko sedmica otputovaće u Bosnu i Hercegovinu.

Francuska je donirala Mavericka Bosni i Hercegovini, a granični policajac Leo njegov je novi vodič. Zajedno će se boriti protiv krijumčarenja droge, posebno na aerodromima.

Odnos između psa tragača i njegovog vodiča je od iznimne važnosti. Iz tog razloga Maverick i Leo zajedno prate obuku u Francuskoj u centru za usavršavanje vodiča službenih pasa francuske nacionalne policije.

Tokom nekoliko sedmica Maverick i Leo će se bolje upoznati, pratiti obuku u pronalasku različitih vrsta droga kao i novčanica. Prije odlaska u Francusku Leo je pohađao kurs francuskog jezika u Francuskom institutu u Bosni i Hercegovini jer je to jezik kojeg Maverick najbolje razumije!

Francuski institut je imao čast da učestvuje u ovom jedinstvenom projektu i u tu svrhu je osmišljen posebni intenzivni kurs francuskog jezika od 160 sati nastave. Ovaj program imao je specifične ciljeve koji bi omogućili policijskim službenicima da nastave obuku u Francuskoj i da komuniciraju sa francuskim kolegama.

Leu i Mavericku, kao i drugim policisjkim služenicima koji će uskoro otići na obuku u Francusku, želimo puno sreće i uspjeha.

 

https://ba.ambafrance.org/Maverick-novi-francuski-pas-Granicne-policije-Bosne-i-Hercegovine

RELATED ARTICLES