HomeHOMEKULTURA | JAJCE | OBILJEŽAVANJE DANA EVROPE

KULTURA | JAJCE | OBILJEŽAVANJE DANA EVROPE

U sklopu obilježavanja Dana Evrope, Francuski institut u Bosni i Hercegovini učestvovao na zvaničnom obilježavanju ovog dana 7. maja 2018. u Jajcu, gradu koji obiluje kulturnom baštinom.

Događaj koji je okupio veliki broj učesnika- predstavnika zemalja članica Evropske Unije, učenike i nastavnike ugostiteljskih škola i brojne druge učesnike iz 15 različitih gradova Bosne i Hercegovine. Svi zajedno su učestvovali na obilježavanju evropske kulturne raznolikosti. Specijalno za ovu priliku svoja kuharska umijeća pokazali su i veliki i poznati kuhari iz Bugarske, Rumunije i Italije čija jela su se mogla probati u Jajcu.

Francuski institut u Bosni i Hercegovini na svom je štandu promovisao francuski jezik putem različitih zabavnih igara ali i svim zainteresiranim pružao informacije o svojim kulturnim aktivnostima, kursevima francuskog jezika i mogućnostima studiranja u Francuskoj.

Dan Evrope završen je nesvakidašnjom projekcijom zastave Evropske Unije na vodopadima u Jajcu uz muziku Ode radosti u izvođenju rock grupe iz Mostara.

RELATED ARTICLES