HomeHOMEKULTURA | 26.SEPTEMBAR 2017. | MOSTAR | EVROPSKI DAN JEZIKA

KULTURA | 26.SEPTEMBAR 2017. | MOSTAR | EVROPSKI DAN JEZIKA

Obilježimo zajedno Evropski dan jezika 2017!

 

 

Evropski dan jezika obilježava se od 2001. godine širom Evrope i na taj dan se organizuju brojne aktivnosti za djecu i mlade, televizijski i radio programi, časovi jezika i predavanja na temu jezika, multijezičnosti i evropske kulturne različitosti.

 

EUNIC BiH, mreža evropskih kulturnih instituta, svake godine u drugom gradu organizuje zvanični događaj sa brojnim aktivnostima. Ove godine zvanično obilježavanje Evropskog dana jezika će se održati 26. septembra u Gimnaziji Mostar.

Ceremonija otvaranja će biti održana u 10h ispred Gimnazije u prisustvu Ministra obrazovanja Hercegovačko-neretvanskog kantona, direktora Gimnazije, predstavnika svih zemalja učesnica događaja : OSCE, Francuski institut u BiH, Goethe Institut, Austrijski institut, Ambasade Francuske, Češke Republike, Španije, Mađarske, Slovenije, Grčke, Italije, Austrije, EU Info Centar, American corner Mostar i Hevi.

 

Pozivamo sve zainteresirane da posjete štandove zemalja učesnica, da učesvuju u časovima 9 različitih jezika : slovenački, francuski, mađarski, španski, češki, njemački, grčki, italijasnki i engleski. Naročito pozivamo učenike i studente da prisustvuju ovim časovima!
Očekuju vas brojne aktivnosti i nagrade koje možete osvojiti !

 

Preuzmite programEvropskog dana jezika.

 

Za sve informacije molimo kontaktirajte : mostar@institutfrancais.ba

RELATED ARTICLES