HomeAKTIVNOSTI U INSTITUTUKULTURA | MOSTAR | POSJETA AMBASADORICE FRANCUSKE MOSTARU

KULTURA | MOSTAR | POSJETA AMBASADORICE FRANCUSKE MOSTARU

Izložba fotografija Žene Humanitarke

Povodom Međunarodnog dana Crvenog Križa, Ambasada Francuske, Francuski institutu u Bosni i Hecegovini i Crveni Križ Grada Mostara organizirali su izložbu fotografija « Žene Humanitarke » posvećenu ženama koje se bave humanitarnim radom.

Izložbu su otvorili Nj.E. Christine Toudic, Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini i gospodin Alen Kajtaz, direktor Crvenog Križa Grada Mostara.

Dodjela nagrada

Nj. E. gospođa Christine Toudic, ambasadorica Republike Francuske u Bosni i Hercegovini ovom prigodom je uručila i nagrade učenicima pobjednicima na takmičenju za najbolju razglednicu, takmičenju organiziranom u okviru obilježavanja Dana Frankofonije 2021.

Mostar je prvi grad u Bosni i Hercegovini u kojem je, u Gimnaziji Mostar, otvoreno dvojezično frankofono odjeljenje. Ambasada Francuske i Francuski institut u Bosni i Hercegovini vrijedno rade na promociji učenja francuskog jezika u osnovnim i srednjim školama širom BiH. Poznavanje francuskog jezika, jezika kulture ali i jednog od najzastupljenijijih poslovnih jezika i jezika koji se koriste na Internetu, svakako je velika prednost za budućnost mladih u BiH.

RELATED ARTICLES