HomeHOMEKULTURA | DANI FRANKOFONIJE 2021.

KULTURA | DANI FRANKOFONIJE 2021.

Dani Frankofonije  2021. program – Međunarodni dan Frankofonije

Svake godine, 20. marta, obilježava se Međunarodni dan Frankofonije

300 miliona frankofona na svih 5 kontinenata slave svoj zajednički jezik na različite načine: takmičenja na temu riječi, predstave, filmski festivali, književni susreti, gastronomski događaji, umjetničke izložbe…

Ovaj dan je momenat za isticanje prijateljskih odnosa između zemalja i vlada članica ili posmatrača Međunarodne organizacije frankofonije (OIF), velike zajednice koja promovira univerzalne vrijednosti u službi mira,  solidarnosti, održivog razvoja i angažmana mladih. Bosna i Hercegovina se OIF-u pridružila 2010. godine a projekti koji se svake godine realiziraju na teritoriji cijele BiH svjedoče njenoj privrženosti Frankofoniji.

Francuski institut u BiH ima zadovoljstvo predstaviti vam bogat program realiziran u saradnji sa ambasadama Francuske, Švicarske, Belgije, Egipta, Grčke i Srbije kao i sa brojnim institucionalnim, obrazovnim i kulturnim partnerima iz Bosne i Hercegovine.

Sjećate li se Jall aux yeux ? Pozivamo vas da upoznate ovu jedinstvenu grupui i to iz udobnosti vašeg doma na online koncertu povodom 20. marta. Međunarodnog dana Frankofonije. Upalite računare, tablete ili telephone, prijavite se na naše društvene mreže i pojačajte zvuk: Jall aux yeux stiže u vaš dnevni boravak! Zabava počinje!

Vidimo se u subotu,20.3.2021. u 20h !

Cijeli program Dana Frankofonije možete preuzeti ovdje.

RELATED ARTICLES
Sarajevo
clear sky
12.7 ° C
13 °
12.7 °
47 %
1.5kmh
0 %
sub
14 °
ned
13 °
pon
13 °
uto
9 °
sri
10 °