HomeHOMECAMPUS FRANCE | STIPENDIJE 2024/2025.

CAMPUS FRANCE | STIPENDIJE 2024/2025.

Stipendije Vlade Francuske 2024

Studirati u Francuskoj? Sada je pravi momenat!

Konkurs za stipendije France Excellence – stipendije Vlade Francuske za akademsku 2024/2025. produžen je do 8. januara 2024.

Sa 400 000 međunarodnih studenata sa svih pet kontinenata u 2022, Francuska se svrstala među pet vodećih zemalja po broju stranih studenata u svijetu. Izaberite neku od 3500 visokoškolskih javnih i privatnih ustanova, na cijeloj teritoriji Francuske i steknite diploma koju izdaje Francuska država i koja je priznata u cijelom svijetu.

Vlada Francuske svake godine dodjeljuje studijske stipendije (master i doktorat) kao i stipendije za kratke naučno-istraživačke boravke kako bi podržala mobilnost bosanskohercegovačkih studenata prema Francuskoj. Konkurs za stipendije za akademsku 2024/2025. namijenjen je svim studentima iz Bosne i Hercegovine sa ostvarenim dobrim rezultatima tokom studiranja i zaineresiranim da svoje studiranje nastave u Francuskoj.

Sve zainteresirane studente molimo da pažljivo pročitaju tekst konkursa za svaku kategoriju.

Krajnji rok za slanje prijava: 8. januar 2024. u 12h (podne).

Kako biste povećali vaše šanse da bude izabarani i kako biste u potpunosti iskoristili svoj boravak u Francuskoj, naučite osnove francuskog jezika ili poboljšajte svoje znanje na grupnim ili individualnim časovima francuskog jezika u francuskom institutu. Više informacija pronađite ovdje.

Konkurs za stipendije Master

Prijavni obrazac Master

Konkurs za stipendije Doktorat

Prijavni obrazac Doktorat

Konkurs za stipendije Kratki naučno-istraživački boravak

Prijavni obrazac Kratki naučno-istraživački boravak

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti uredima Campus France:

RELATED ARTICLES