HomeAKTIVNOSTI U INSTITUTUCAMPUS FRANCE | BALKANSKA TURNEJA

CAMPUS FRANCE | BALKANSKA TURNEJA

Sajam francuskih univerziteta

U Sarajevu je završena prva etapa Balkanske turneje 2023. koju organizuju Campus France, Francuski instituti i Uredi Campus France u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu i Albaniji.

Sarajevo je dočekalo predstavnike 9 francuskih i frankofonih visokoškolskih ustanova. U partnerstvu sa Univerzitetom u Sarajevu i u sklopu Sajma stipendija, studenti iz BiH su mogli upoznati visokoškolske ustanove, kao i predstavnike Ureda Espace Campus France BiH kako bi se informirali o stipendijama Vlade Francuske.

Na prijemu u rezidenciji ambasadora Francuske okupili su se predstavnici bosanskohercegovačkih  i francuskih univerziteta. Ovaj prijem je poslužio kao uvod u naučni komitet koji je održan 26. oktobra u Francuskom institutu. Zahvaljujemo se Univerzitetu u Sarajevu i Službi za međunarodnu saradnju što su nam omogućili istaknuto mjesto na Sajmu, hvala francuskim ustanovama na interesovanju i prisustvu u Sarajevu, i na kraju, hvala predstavnicima bosanskohercegovačkih univerziteta što su došli u Sarajevo u cilju stvaranja novih kontakata i partnerstava. Turneja se nastavlja u Beogradu gdje se sajam organizuje uporedo sa Beogradskim sajmom knjige.

RELATED ARTICLES