HomeMEDIJATEKABIBLIOTEKA | PREZENTACIJA PROSTORIJA I USLUGA

BIBLIOTEKA | PREZENTACIJA PROSTORIJA I USLUGA

Ugodan prostor u srcu Sarajeva

 

Biblioteka Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini je smještena u Sarajevu, ulica Mula Mustafe Bašeskije br. 8, na 1. spratu, u lijepom prostoru iz doba Austro-Ugarske. Različiti prostori su uređeni za prijem posjetilaca. Dobrodošli !

 

Jedinstven fond djela na francuskom jeziku

 

Francuski institut svojim članovima stavlja na raspolaganje preko 5 000 knjiga kao i 100%  on-line biblioteku, Culturethèque.

Medijateka je organizovana prema različitim odjelima : Mladi (slikovnice, stripovi, romani…), Odrasli (frankofoni romani, policijski romani, stripovi za odrasle, poezija, teatar…), umjetnost, štampa, DVD. Za svačji ukus : knjige, filmovi, koncerti, igre, časopisi… na Vama je da izaberete !

Poseban odjel, nazvan biblioteka za učenike/studente omogućava onima koji uče francuski jezik da pronađu udžbenike prilagođene njihovom nivou znanja. Na taj način mogu efikasno napredovati u ugodnoj atmosferi !

 

Različite usluge

 

Konsultacije na licu mjesta

Čitaonica nudi ugodan radni prostor, fotelje i sofu udobne za čitanje. S druge strane, Kutak za mlade dočekuje djecu i učenike u sali sa jastucima, tepihom i “mini-teatrom” namijenjenoj za čitanje u prijatnim i zabavnim trenucima.

 

Posuđivanje knjiga

Usluga posuđivanja moguća je samo za članove Francuskog instituta . Možete istovremeno posuditi 3 knjige na 21 dan, uz mogućnost produženja. Kako biste posudili vaše knjige, možete doći ili rezervisati putem on-line kataloga.

 

Radionice za najmlađe

Svakog mjeseca, medijateka nudi radionicu za najmlađe na temu neke od knjiga. Za više informacija, pratite naše aktivnosti na Facebook-u ili se upišite na Informativni bilten.

Animacije za djecu mogu biti organizovane i na vaš upit. Ne oklijevajte da nas kontaktirate.

 

Bookcrossing

Budite “à la page” –  ukorak s vremenom – i podijelite vaše emocije ! Na raspolaganju vam je mogućnost razmjene putem bookcrossinga. Poklonite knjige koje ste pročitali a koje želite učiniti dostupnima drugim čitaocima. A zauzvrat, možete uzeti knjige koje su drugi čitaoci ostavili i doživjeti prelijepa otkrića…

 

Radno vrijeme i upis

 

Od ponedjeljka do četvrtka : od 9h00 do 13h00 i od 14h30 do 18h00

Petkom : od 9h00 do 13h00 i od 14h00 do 16h00

Članska kartica vrijedi 1 godinu i košta 15 KM.
Upiše se na licu mjesta ili preuzmite formular.
Kontakt : info@institutfrancais.ba | mediatheque@institutfrancais.ba | Tel : +387 33 586 277 | Fax : +387 33 586 199

 

Ne oklijevajte da nas kontaktirate !

RELATED ARTICLES