HomeHOMESARADNJA | SEMINAR ZA PROFESORE FRANCUSKOG JEZIKA U BOSNI I HERCEGOVINI

SARADNJA | SEMINAR ZA PROFESORE FRANCUSKOG JEZIKA U BOSNI I HERCEGOVINI

Saradnja za francuski jezik

Seminar « Podučavanje francuskog jezika i nastava na francuskom jeziku »

Ambasada Francuske i Francuski institut u Bosni i Hercegovini organizirali su 24. i 25. septembra 2021. seminar za profesore francuskog jezika i profesore nejezičkih disciplina dvojezičnih odjeljenja.

Tokom dva dana trajanja seminara u Neumu, na obali Jadranskog mora, 36 profesora imalo je priliku da razmjeni iskustva o podučavanju francuskog jezika i  o nastavi u dvojezičnim frankofonim odjeljenjima.

Njena ekselencija gđa Christine Toudic, ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini otovorila je seminar, u prisustvu g. Sude Marića, pomoćnika ministra za obrazovanje, kulturu i sport Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Ambasadorica je podsjetila na važnost učenja francuskog jezika i na podršku francuske Vlade promociji učenja francuskog jezika i dvojezičnog frankofonog obrazovanja u BiH.

Učesnici su aktivno sudjelovali u okruglom stolu i u nekoliko radionica tokom kojih su imali prilike upoznati se sa novim pedagoškim praksama.

Seminar je bio prilika da se ponovno oživi Udruženje nastavnika francuskog jezika u Bosni i Hercegovini. Jednoglasno je odabrana nova uprava Udruženja u sastavu : Ana Mocnaj-predsjednica, Jovica Mikić-zamjenik, Meida Vojić-sekretar.

 

RELATED ARTICLES