HomeHOMESARADNJA | OBUKE ZA PROFESORE FRANCUSKOG JEZIKA

SARADNJA | OBUKE ZA PROFESORE FRANCUSKOG JEZIKA

Obuka « Animacija virtualne nastave» za profesore francuskog jezika u Bosni i Hercegovini

Epidemiološka situacija prouzrokovana pandemijom Covid-19 učinila je posao profesora naročito zahtjevnim. Profesori su bili primorani da u vrlo kratkom roku promijene svoje pedagoške metode kako bi držali nastavu na daljinu. Ambasada Francuske u BiH prati profesore francuskog jezika u BiH i omogućava im obuke koje se odnose upravo na održavanje časova na daljinu.
U okviru saradnje u oblasti obrazovanja i jezika koju sprovodi Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini, 35 profesora francuskog jezika iz cijele BiH imali su priliku prisustvovati obukama pod nazivom « Animacija virualne nastave, način upotrebe » kojeg su organizovali eksperti iz Cavilama- Francuske alijanse iz Vichya.
Ovaj vid obuka na daljinu omogućio je profesorima da se upoznaju sa osnovama pedagogije prilagođene virutelnim časovima. Tokom pet dana profesori su naučili kako pripremiti virtuelni čas na osnovu digitalnih alata i kako predvidjeti svakodnevne izazove koje nose virtuelni časovi. Profesori su imali priliku da u prijatnom ambijentu razmijene iskustva, ideje i probleme sa kojima se sreću.
RELATED ARTICLES