HomeHOMEDODJELA NAGRADA | ISTOČNO SARAJEVO | CUISINONS FRANÇAIS!

DODJELA NAGRADA | ISTOČNO SARAJEVO | CUISINONS FRANÇAIS!

Cuisinons français!

U okviru Dana Frankofonije 2021, Francuski institut u BiH organizirao je takmičenje „Cuisinons français!“ namijenjeno učenicima francuskog jezika u cijeloj Bosni i Hercegovini. Učesnici su , pod vodstvom svojih profesora francuskog, kuhali jela i izradili knjigu recepata.

Treći razred sačinjen od 11 učenika iz SSŠ „28. juni“, smjer kulinarski tehničar, osvojio je prvu nagradu publike koja je glasala na društvenim mrežama.

  1. maja 2021, Ambasadorica Francuske u BiH, Nj.E. Christine Toudic posjetila je školu „28. juni“ kako bi se se susrela sa učenicima i dodijelila im nagrade. Tokom sastanka sa upravom škole, gđa Toudic je zahvalila direktoru škole gospodinu Borisu Brajoviću na podršci učenju francuskog jezika. Ambasadorica Toudic izrazila je i svoju podršku i zahvalila se i profesorici francuskog jezika Dajani Blagojević na aktivnom učešću u promociji francuskog jezika.

Gđa Toudic i gđa Lucile Bertaux, ataše za francuski jezik i direktorica odjela za kurseve i ispite u Francuskom institutu posjetile su kabinet u kojem učenici pripremaju razne specijalitete, između ostalih i kroasane kojima su dočekali francusku delegaciju.

Bravo za učenike koji su osvojili nagradu publike sa više od 3000 lajkova:  Vladan Benić, Jelena Vasić, Jana Saratlija, Milica Mihajlović, Aleksandra Lojpur, Marija Lenard, Marina Lenard, Darijo Krajišnik,Sergej Pandurević, Pavle Mijović , Ognjen Prodanović.

 

RELATED ARTICLES