Prošlog petka, 22.februara 2019. smo pravili čokoladne eklere koji su nestali u tren oka!

Održali smo prvu radionicu u našoj novoj kuhinji – pravljenje kuhanog tijesta.  Naoružali smo se šerpama a zatim smo, naoružani špricama za šlag, filovali naš ekler.

Dok smo ga zaljubljeno gledali s vremena na vrijeme, namještali temperaturu pećnice, uspjeli smo napraviti čokoladni « ganache ». Kada se ispekao iskoristili smo ga za ukrašavanje.

Ali šta bi čokoladni ekler bio bez svoje glazure? Uz pomoć crne čokolade, maslaca i slatke pavlake, dovršili smo naš recept umakajući gornji dio eklera u čokoladni fondan.

Zahvaljujući tehnikama i osnovama koje smo savladali, sada se lakše upustiti u pravljenje kolača kao što su profiteroli ili princes krofne!

Vidimo se uskoro u novim ekspedicijama u svijetu slatkiša !