HomeHOMECAMPUS FRANCE | KONKURS | STIPENDIJE 2024.

CAMPUS FRANCE | KONKURS | STIPENDIJE 2024.

Stipendije Vlade Francuske 2024.
Studirati u Francuskoj? Sada je pravi momenat!

Konkurs za stipendije France Excellence – stipendije Vlade Francuske  za akademsku 2024/2025. je otvoren. Prijavite se do 22. decembra 2023.

Sa 400 000 međunarodnih studenata sa svih pet kontinenata u 2022, Francuska se svrstala među pet vodećih zemalja po broju stranih studenata u svijetu. Izaberite neku od 3500 visokoškolskih javnih i privatnih ustanova, na cijeloj teritoriji Francuske i steknite diploma koju izdaje Francuska država i koja je priznata u cijelom svijetu.

Vlada Francuske svake godine dodjeljuje  studijske stipendije (master i doktorat) kao i stipendije za kratke naučno-istraživačke boravke kako bi podržala mobilnost bosanskohercegovačkih studenata prema Francuskoj. Konkurs za stipendije za akademsku 2024/2025. namijenjen je svim studentima iz Bosne i Hercegovine sa ostvarenim dobrim rezultatima tokom studiranja i zaineresiranim da svoje studiranje nastave u Francuskoj.

Sve zainteresirane studente molimo da pažljivo pročitaju tekst konkursa za svaku kategoriju.

Krajnji rok za slanje prijava j 22. decembar 2023. u 12h (podne).

Kako biste povećali vaše šanse da bude izabarani i kako biste u potpunosti iskoristili svoj boravak u Francuskoj, naučite osnove francuskog jezika ili poboljšajte svoje znanje na grupnim ili individualnim časovima francuskog jezika u francuskom institutu. Više informacija pronađite ovdje.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti uredima Campus France:

Konkurs stipendije Master

Prijavni obrazac Master

Konkurs stipendije Doktorat

Prijavni formular Doktorat

Konkurs kratki naučno-istraživački boravci

Prijavni formular kratki naučno-istraživački boravak

 

RELATED ARTICLES
Sarajevo
broken clouds
5 ° C
5 °
5 °
80 %
0.5kmh
75 %
sri
5 °
čet
3 °
pet
5 °
sub
3 °
ned
4 °