Naših 8 učesnika su počeli sa slatkim tijestom koje se hladilo tokom pripreme i kuhanja nadjeva od limuna.

Nakon toga smo naučili da postoje četiri vrste slatkih tijesta, više recepata za nadjev od limuna i tri načina pripreme puslica! I da… potrebno je malo sastojaka ali mnogo različitih tehnika: pripremiti kremu, ispuniti špricu za šlag, pomoću šprice napraviti puslice izvlačeći vrhove…!

Kada je naše tijesto bilo pečeno, pažljivo smo ga prelili pjenušavim nadjevom od limuna. Zatim smo napravili puslice uz pomoć šprice za šlag i željeznog nastavka za špricu. Bili smo jako kreativni.

A posljednji detalj: karamelizovali smo puslice pomoću kulinarskog brenera da bi dobili zlatni sjaj.

A zatim, bez čekanja, bacili smo se na degustiranje našeg djela!

P.S: Tart od limuna i puslica nije francuski ali je izabran kao najdraži dezert Francuza!